BliX-EM   

  In- & outdoortrainingenAanbod 


 1. Groepstrainingen

  BliX-EM Bootcamp:
  Bootcamptraining vr 18 jaar en ouder, outdoor.

  Een training vol uitdagingen. Geen training is hetzelfde, behalve dat we je uitdagen om net een tikkie harder je best te doen! Basisbewegingen als rennen, springen, klimmen, hangen, duwen en trekken worden in allerlei variaties gebruikt om je totale fitheid binnen no-time een enorme boost te geven. Met en zonder materialen. In het bos of "Urban"; gewoon een training in je wijk waarbij we gebruik maken van alles wat we maar tegenkomen.
  Klinkt misschien zo wat heftig, toch kan bijna iedereen meedoen. Een redelijk goede gezondheid is wel belangrijk, maar je hoeft geen ervaren sporter te zijn! We houden altijd rekening met je belastbaarheid en veiligheid staat hoog in het vaandel.  
  Kom het gewoon eens proberen en sta versteld van het resultaat in gezondheidswinst.
  We hebben trainingen voor ladies-only, men-only en mixed. Voor ieder wat bootcamps dus.
  Trainers: Ilse, Sabine, Marcel en Ellen 
 2. BliX-EM FiX-IT
  Outdoortraining, low-medium impact-bootcamp, 18 jaar en ouder.
   
  Uitermate geschikt voor (her)starters, klanten die weer op willen bouwen na ziekte, blessure, zwangerschap,of van zichzelf weten dat overbelasting regelmatig op de loer ligt.
  In groepsverband maar met volop aandacht en aanpassingen voor de individuele belastbaarheid en wensen van álle deelnemers.
  De trainers hebben uitgebreide (para)medische kennis en ervaring met het begeleiden van deze doelgroep.
  Wil je wat meer over de trainers weten? Lees dan verder onder "wie zijn wij?". 
  Trainers: Marcel, Karien en Ellen
 3. BliX-EM Ball
  Indoortraining met gebruik van een Swissball, 18 jaar en ouder.

  Alle aspecten van fitheid komen aan bod in deze unieke training; conditie, kracht, souplesse en vooral veel coórdinatie en stabiliteit.
  We gebruiken de hele les van 60 minuten de Swissball; een grote skippybal zonder handvat. Het is een veilige training waarbij we vooral letten op juiste houding en uitvoering. 
  Naast de ball gebruiken we klein fitnessmateriaal zoals elastische banden, gewichten, stangen, matten en kleine pilatesballen. En dat alles op muziek die iedereen prettig vindt.
  Voor bijna iedereen geschikt; ook bij rug-, bekken- en -schouderproblemen.
  Maar ook bij COPD, door het bouncen ("wippen") op de bal wordt je ademhaling gestimuleerd en heb je daar de rest van de dag profijt van.
  Verder worden uitstekende resultaten behaald in het verbeteren van de coördinatie & stabiliteit, je staat steviger op je benen. Trainster: Ellen
 4. BliX-EM ZwangerFit® & Mom'sFit- trainingen, in- en outdoor: 
  Ellen is co-founder van het landelijke bekende trainingsprogramma ZwangerFit® , zelf zeer ervaren en heeft in heel Nederland een uitstekende en unieke reputatie opgebouwd. Samen met Karien Brederode , ook opgeleid als fysiotherapeut en geregistreerd YVLOZwangerFit® t/c, verzorgen zij onder de naam X-ll'z op de 5Hoek en de Zandweerd deze trainingen . 
  kijk voor info en aanmelding op www.zwangerfitbevallingscoach.nl  
 5. Donder & BLiX-EM Ouder-kind bootcamp 
  Iedere laatste zaterdag van de maand, van 12.30 - 13.30 uur
  Eén ouder/volwassene op een unieke wijze samen aan het trainen met 1 kind (6 t/m 12 jaar) 
  Lees het blog van onze klant Saskia om een duidelijk beeld te krijgen van Donder & BliX-EM.
  Blog: 
  kidseropuit.nl (zoekterm "bootcamp") 
  Trainers: Sabine, Ilse, Marcel en Ellen


Teamtrainingen

Voor bedrijven, sportclubs, scholen etc , opleidingen, workshops, learnshops; bel of mail voor meer info en prijsopgave.
Zo hebben we  (selectie)voetbalteams getraind, learnshops gegeven mbt bekkenbodem & sport,en  in 2015 een team van 20 dames getraind om deel te nemen aan de Strong Sister Run.
In 2016 geven we naschoolse Bootcamptraining op de Joppeschool en zullen we aanwezig zijn tijdens de Zwem4-daagse van zwembad de Schaeck in Twello. 

In 2017 grote events (> 100 deelnemers) georganiseerd, workshops op basisscholen gegeven, en in juni staat een Workshop Outdoor voor YVLO-ZwangerFit® trainers op de agenda.

Personal Training / SPORT- & BEWEEGADVIES op maat?
 

zie verder onder tabblad "Personal Training & Coaching".

Massagetherapie
Klassieke ontspanningsmassage, sportmassage of TriggerPointmassage door Ellen.
Voor referenties zie tabblad downloads, PDF "ervaringen X-ll'z massagetherapie".

DiastaseNetwerk Nederland

Omdat ik, Ellen, vind dat er veel meer gedaan moet worden op diastase-gebied, heb ik samen met collega Miriam Hockx uit het westen van het land,het DiastaseNetwerk Nederland opgezet. Experts uit verschillende disciplines zullen daarbinnen gaan samenwerken. Kijk voor meer informatie, voor zowel hulpverlener als patiënt / klant, op  www.diastase.info .

Wat is dan precies een diastase? 
Hoe kom je er aan? Hoe kom je eraf!  

 • Geen overgewicht, maar wel een buikje sinds je moeder bent?
 • Je staat niet meer te springen om wat jumping-jacks te doen?
 • Je hebt een vermoeide onderrug.
 • Obstipatie.
 • Een navelbreuk? Of bij rechtop komen / hoesten een "bult"op de middenlijn van je buik?

Herkenbaar? Een combinatie van de dingen hierboven?
Misschien ben jij dan ook één van die moeders die een 'diastase' heeft overgehouden aan de lichamelijke topprestatie, die zwangerschap & bevalling heet. Je rechte buikspieren zijn wat verder meegerekt dan ze eigenlijk konden, waardoor de (samen)werking niet helemaal/ helemaal niet optimaal meer is daarbinnen. Zoiets normaals -want elke vrouw heeft van 35 weken zwangerschap tot circa 8 weken na de bevalling een diastase van ongeveer 2 vingers breed- en tegelijk zoiets bijzonders... EN iets dat bij onvolledig herstel echt een lelijke impact kan hebben op je leven... Dat verdient toch brede signalering en gespecialiseerde begeleiding?

Toch blijkt er bij heel veel mensen/collega's maar heel weinig echt bekend.
En het “one-size-fits-all preventie- en herstelprogramma” waar we allemaal op hopen en wat her en der ook zeker aangeboden wordt, blijkt een absolute utopie. Het bestaat niet. Onderzoeken zijn gedaan bij te kleine, niet representatieve populaties, meten met verschillende maten en/of spreken elkaar tegen. We moeten afgaan op het individu.

Sommige vrouwen herstellen beter wanneer zij juist (wel) hun rechte buikspieren gaan trainen, al dan niet tijdelijk ondersteund met bijvoorbeeld tape. Anderen hebben juist baat bij het trainen van hun diepe- en schuine buikspieren. En moet het nou liggend, zittend, staand, bridgend of plankend...?
Alleen voelen en zien in real life is weten! En dan nog is er geen garantie, maar dat geeft in elk geval wel de beste uitgangspositie. Wat verder wél duidelijk is, is dat je er met alléén buikspiertraining sowieso nog niet bent.  Je gewone dagelijkse houding en activiteiten spelen ook een belangrijke rol.
En verder hoe je ademhaalt (buikdruk). En of je je bekkenbodemspieren goed en op de juiste momenten kunt aanspannen en loslaten... Allemaal voor iedereen weer anders en dus: voor iedereen een ander programma/ recept, met andere ingrediënten en een andere baktijd. 

Steeds meer moeders weten ons inmiddels via elkaar, via collega's en specialisten te vinden en het maakt ons blij dat zij blij zijn met de aandacht, tips, oefeningen EN resultaten. Twijfel jij ook? Ga niet te veel Googlen, maar neem alsjeblieft contact op met ons op voor een echte check-up, ondersteund met echografie. Dat kan gewoon rechtstreeks o.b.v. fysiotherapie uit je aanvullende verzekering. Als wij denken dat we er zelf niets mee kunnen en je beter op je plek bent bij een arts of een collega met een andere specialisatie verwijzen we je graag door.

PS. Alles heeft met elkaar te maken, maar zitten je klachten voornamelijk op bekkenbodemgebied dan adviseer ik je dringend om (eerst) naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut te gaan. Zij kunnen je daar zéker bij helpen en kijken werkelijk helemaal nergens van op. Neem geen genoegen met altijd maar een inlegkruisje of met dan maar stoppen met dingen waar je vroeger zoveel plezier aan beleefde! Het downloaden van de gratis Bekkenbodem-app is misschien een goede eerste stap om jezelf er eens iets meer en te verdiepen. Een geregistreerde bekkenfysio bij jou in de buurt vind je via deze site

Heb je een diastase en wil je je verhaal met ons delen, zodat we er met elkaar van kunnen leren? Ben je op zoek naar advies?
Of ken je, ben je iemand die ook echt bij deze expert-groep hoort? Een fysiotherapeut, gynaecoloog, verloskundige, plastisch chirurg, echoscopist of misschien een personal trainer?

Laat het ons weten! Stuur een mailtje via het contactformulier of bel met 06 - 49 87 39 90 (Ellen)


Coachingstraject   "BEVALLEN, HOE BEVALT DAT?" 
door Ellen Aalpoel

Naast de actieve ZwangerFit® trainingen kun je je tijdens de zwangerschap ook aanmelden voor het informatieve en praktische coachingstraject "Bevallen, hoe bevalt dat" . 
Kijk voor meer informatie op www.zwangerfitbevallingscoach.nl 
Je kunt hier natuurlijk ook aan deelnemen zónder dat je de outdoortrainingen volgt! 
Benieuwd naar ervaringsverhalen? Lees dan nog even verder onder de downloads.
NB: wel behoefte aan de coaching, maar liever niet in een groepsvorm? Dan is misschien de Personal coaching wat voor jou/jullie. Lees dan nog even verder.

Personal coaching
"Bevallen"

door Ellen Aalpoel. 

Geen gelegenheid of behoefte, om welke reden dan ook, om je in een groep voor te bereiden op een aankomende bevalling? Wil je wel informatie en adviezen die afgestemd zijn op jouw/jullie persoonlijke ervaringen en behoefte?
Dan is deze coaching "op maat" mogelijk datgene wat je zoekt.
No-nonsens, eerlijk en bewezen bruikbaar. Theorie, informatie-materiaal, praktijkvoorbeelden en samen doelgericht oefenen op een plaats en tijdstip naar keuze. 
Bel Ellen (06-49873990)  of mail naar ellen@blix-em.eu voor meer informatie en prijsopgave. 
Voor referenties zie tabblad downloads , PDF "ervaringen coaching "Ellen's Bevallen"